Skensta.com ...the sweetest place in cyberspace

Pelles musikverkstad

 

Här hittar du en massa kring mitt musiserande. Det handlar om allt från sakral musik till oborstad hårdrock.

Jag började min musikaliska bana i Söderhamns Musikskola 1967. Där tog jag pianolektioner fram till 16 års ålder. De sista tre åren tog jag även lektioner för kyrkorgel. Det var en enorm känsla att ta mopeden till Norrala kyrka och ensam gå upp på läktaren. Där startade jag andäktigt den vackra orgeln och sen var det bara att ösa på. Det är få gånger man gör nåt så att man ryser själv, men den som har gjort detta förstår precis vad jag menar.

Vid 15 års ålder började jag att spela i ett rockband. Vi repade på godtemplarlogen i Skensta och senare även på gamla skolan i Kungsgården, samt i ett källarrum på Vågbrohemmet. Bandet fick namnet High Pressure och här var det fråga om gammal hederlig rock och fullt röj. Medlemmar i bandet var Bo Svensson, Hans "Fille" Stenberg och Hans "Orsi" Olsson. Efter ett tag så började vi vidga våra musikaliska influenser, och det lyssnades mycket på Frank Zappa, Focus,Genesis och Emerson Lake & Palmer. Vi bytte namn på gruppen och hette då Impuls. Vi gjorde några bejublade föreställning runt omkring i Hälsningland med höjdpunkten på Berget i Söderhamn då vi var förband till finska boggierockarna Hurricanes. Jag vikarerade även vid ett tillfälle som sångare i gruppen Flakes (Schizo), vars ordinarie sångare hette Göran Edman (senare Madison och Yngwie Malmsten bl.a).

Piano och orgel har alltid varit en viktig del av min vardag, och det bästa jag vet är att trycka in en CD med kyrkorgelmusik och pressa volymen så mycket öronen orkar med. Då kan all hårdrock och punk slänga sig i väggen. Snacka om att Bach och Guilmant rockar fett!!!

På senare år så har musik för fyrstämd kör dominerat mitt musikantliv. Jag sjunger med i Ulrika Eleonora Kören i Söderhamn och är även medlem av styrelsen som kassör. Kören leds av den fantastiske Berndt Häggbom som under sin karriär gjort ett enastående arbete för musiklivet i Söderhamn. Tänk att lilla Söderhamn har kunnat bjuda många platser i Sverige och Europa på körmusik. Berndt har under åren satt upp ett flertal stora verk med flera körer och orkestrar. Senast under Mozartåret 2006 gjordes Requiem, C-moll och C-durmässan.

Under 2007 så har två nya projekt påbörjats. Dels så är det sånggruppen Tre Mogna Män. Där spelar vi allt från Beatles via Eagles till Taube och LeMarc. Dessutom har jag påbörjat ett rockprojekt tillsammans med Patrik Lindberg. Projektnamnet är LUX och här är det rockmusik med rötterna i bluesen som gäller. Patrik är en mycket duktig rocksångare med förebilden Glenn Hughes. Personligen så tycker jag att hans röst påminner mycket om Jeff Scott Soto.

2008 så var vi några från IBS som var med i Arbetarrocken (som vi ju vann !!!).

2009 startades ett mycket intressant tillsammans med sopranen Inga-Lill Wikström. Vi gör medeltida meditativ musik med moderna instrument. Mycket bygger på orginalmusik av Hildegard Von Bingen, men vi framför även en hel del nyskrivet material. Lyssna här på en del av vår musik.

 

"Studio Skensta" - Här skriver jag, arrangerar och spelar in min musik.

 

 

 

 

 

 

Utrustning:

Lenovo Thinkpad X200 med inspelnings-, redigeringsprogramvara samt ljudpluggar.

Lexicon Omega ljudkort

Fostex MR8-HD för portabla inspelningar

Mickar: MXL 990 och Shure SM58

Yamaha MO8 - Music Workstation

Hammond XK-1 + Roland PK-5 A Bass pedals + Behringer FCV100 Foot Controller

Roland Juno Stage synth

Yamaha cs2 synth

Ibanez Blue Sunburst Westerngitarr Mickad

Arturia Analog Factory

USE AUDIO Plugiator med Creamware ljudpluggar Minimax, B4000, Lightwave, Vocodizer, Prodyssey, PRO-12, FMAGIA samt Drums'n'bass

Mixer Behringer XENYX 2222FX med inbyggd 24-bit multiFX

Studiolurar KOSS PRO4AAAT

Studiosteg och monitorer från PROSON

Aktiva monitorer 15" 800watt från SkyTec för scenbruk

 

©2007 skensta.com Per Uddén