Skensta.com ...the sweetest place in cyberspace

Välkommen till oss i Skensta ! (information in English press here)

Skensta by

Skensta är en liten trevlig by som ligger en knapp mil nordost om Söderhamn i Norraladalen. Fram till mitten av 60-talet fanns här en liten handelsbod som drevs av Einar och Karin Sandahl. En snickerifabrik har också funnits mitt i byn. Den ägdes och drevs av några bybor. Innan fabriken lades ner så drevs möbelsnickeri av Stenbergsköket. Handelsboden är numera bostad och fabriken används för vinterförvaring av båtar och bilar. Nere vid sjön Skenstaviken fanns en såg där min morfar Svante Svedman jobbade innan han började på snickerifabriken. Delar av sågbyggnaden är idag bostad. Byn präglades tidigare av jordbruk, men numera är det få aktiva lantbrukare som håller vårt vackra landskap öppet. E4 går strax nordväst om byn och även järnvägens kustbana drar förbi och in genom den 4 km långa Norralatunneln.

Välkommen att skriva i vår gästbok, eller varför inte ta en titt i våran blogg !

Vädret idag i Skensta ser du här

Vi bor mitt i byn på en familjegård med anor från början av 1700-talet. Gården har två boningshus. När jag (Pelle) växte upp så bodde min mormor Hulda och morfar Svante i det ena huset och min mamma Karin, pappa Yngve, mina bröder Hans, Anders och jag i det andra. Det var inte helt ovanligt förr i tiden att växa upp flera generationer på samma gård, och i många andra länder så är det ju som bekant mer regel än undantag.

Familjen Uddén

Vår familj består av mamma Mona, pappa Pelle och barnen Jenny, Andreas och Erik. Numera är det bara Erik som bor hemma, men det är fullt hus ändå eftersom vi har ett gäng glada hundar.

På vår hemsida så hittar du dels lite info om oss och vår släkt, men framför allt en massa spännande kring våra intressen. Det handlar i huvudsak om musik och hundar, men även en hel del kring trädgård, och fiske.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ytter-Lussmar

Under året 2007 så har det rört sig mycket på vår tomt ute vid kusten. Vi har mark strax norr om Skärså vid ett ställe som heter Ytter-Lussmar. Där håller vi på att göra iordning vårt framtida sommarparadis. Broder Hans har fått en stugtomt där han håller på att bygga för fullt, och vi tillsammans gör en strand och brygga. Det har planerats både runt stugtomten och vid stranden. En massa sand har kört ut både i vattnet och på stranden. Mona och jag har ställt dit vår husvagn där vi kan ha ett litet krypin. Vi ser med spänning fram emot sommaren 2008 då vi kan börja använda detta underbara område. Utan Hasses energi och järnvilja så skulle aldrig detta projekt blivit av.

©2007 skensta.com Per Uddén